В результаті ранкового обстрілу будівель в центрі Харкова загинуло 4 людей

02.03.2022 18:15   -
Обстріл в центрі Харкова 02.03.2022 - загинуло 4 людей

2 березня близько 08:10 у Харкові російські літаки бомбардували центральний квартал міста. Під ракетний удар потрапили танкове училище, університет повітряних сил, адмінбудівля ГУНП, повідомляють “Харьковские известия”.

За попередніми даними, в результаті події загинула одна цивільна особа та 3 поліцейських, 15 людей отримали травми.

Під час рятування людей, що опинились під завалами в адмінбудівлі, зруйнованої вранці ворожою ракетою, водій 6-ї Державної пожежно-рятувальної частини Валерій Нечай показав взірець справжнього героїзму. Сталось так, що єдиним способом дістати людей з-під зруйнованої бетонної плити був невеличкий отвір, в який міг би пролізти чоловік невеликого зросту. Валерій – рятувальник-ветеран з величезним досвідом, у 2017 році вийшов на пенсію, але залишився працювати водієм в рідній частині по вільному найму. Він зміг пролізти під плиту і допоміг своїм колегам витягти 2 людей.

Обстріл в центрі Харкова 02.03.2022 - загинуло 4 людей

Також сьогодні від ворожого обстрілу постраждала будівля Харківської міської ради. Через силу удару у міськраді повилітали вікна. Постраждали також офісні будинки навпроти.

Станом на 18:00 02.03.2022 (сьомий день війни) зареєстровано 151 кримінальне провадження за фактами протиправних дій агресора.

Раніше ми повідомляли актуальні дані за сьому добу протистояння російському вторгненню.