У селі Киселі на Харківщині виявили сказ у кота

09.01.2024 15:17   -
У селі Киселі на Харківщині виявили сказ у кота

На початку січня 2024 року на території села Киселі Олексіївської громади було виявлено хворого домашнього кота. Про це повідомляє Iнфосiтi.

В домогосподарстві кіт проявив агресивні дії, наніс укуси власнику подвір’я. Постраждалого направлено до Первомайської центральної районної лікарні, наразі він перебуває під наглядом лікарів.

У лабораторних умовах у кота було виявлено сказ.

З метою координації дій з ліквідації захворювання проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії.

Протоколом місцевої державної надзвичайної протиепізоотичної комісії Олексіївської сільської територіальної громади Лозівського району Харківської області №2/2024 від 05 січня 2024 року оголошено неблагополучним щодо сказу тварин двір, де загинув кіт і територію с. Киселі, загрозливою зоною – с. Кам’янка, зоною спостереження – с-ще Слобідське та накладено карантинні обмеження на 2 місяці.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Довідка. Сказ – це гостре інфекційне захворювання тварин і людини, спричинене нейротропним вірусом сказу. У разі зволікання з наданням кваліфікованої медичної допомоги смерть неминуча.

Людина може заразитися сказом від інфікованої тварини через укус, подряпину та мікроушкодження шкіри, потрапляння зараженої слини на слизові оболонки. У контактний спосіб людей найчастіше інфікують коти й собаки – з-поміж свійської фауни, а в дикій природі – лисиці та вовки.

ОСТАННІ НОВИНИ