СБУ викрила бойовика «лнр», який брав участь в окупації Харківщини

06.09.2023 14:00   -
Брав участь в окупації Харківщини: викрито бойовика "лнр"

Співробітники Служби безпеки встановили причетність бойовика «лнр» до вчинення воєнних злочинів на окупованій території Харківської області. Про це повідомляє Інфосіті.

27-річний бойовик “лнр” з перших днів повномасштабної війни брав участь в окупації Харківщини. Він командував відділенням у незаконному збройному формуванні – так званому «4 батальйоні 202 стрілецького полку лнр».

Так, у травні 2022 року під час окупації Куп’янського району зловмисник разом з російськими військовими рф вдирався до маєтків місцевих мешканців. Будучи у військовій формі рф та зі стрілецькою зброєю він погрожував господарям стратою і грабував їх. Також, цей бойовик викрадав цивільних осіб, які не брали участі у бойових діях, вивозив їх до лісу, жорсткого бив палками та автоматом по голові.

До того ж, рашист мародерив покинуті будівлі мешканців Куп’янського району, які виїхали від війни.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

На підставі зібраних співробітниками СБУ доказів воєнному злочинцю заочно повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч.2 ст.28 та ч.1 ст.438 (порушення законів і звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб);
  • ч.2 ст.260 (участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування);
  • ч.1 ст.258-3 (участь у терористичній організації).

Наразі тривають комплексні заходи для встановлення його місця перебування та притягнення до відповідальності за злочини проти України.

ОСТАННІ НОВИНИ