Росіяни в Ізюмі Харківської області розстріляли авто з цивільними та танком скинули з мосту

01.11.2022 09:48   -
Воєнні злочини рф на Харківщині: Розстріл авто з цивільними в Ізюмі

В Ізюмі рашисти впритул розстріляли авто з цивільними – батько з сином та їх знайомий загинули. Воєнний злочин росіян на окупованих територіях Харківщини зафіксували слідчі. Про це повідомляють Харьковские известия.

Трагедія сталася 7 березня 2022, коли колона військових рф зайшла в Ізюм. Їм назустріч в автівці їхали троє чоловіків. Наймолодшому 24 лютого – у день повномасштабного вторгнення росії в Україну – виповнилося 20 років. Його батькові – 46, їх знайомому – 56. Машину з цивільними росіяни розстріляли майже впритул.

Місцеві мешканці розказують, що розстріляне авто декілька днів стояло на вулиці, потім окупанти відтягнули його танком і скинули з мосту. Рештки чоловіків друзі загиблих поховали на місцевому кладовищі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розстріл евакуаційної колони на Харківщині: жертвами терора російських військових стали 26 людей

На місці розстрілу автомобіля Форд Транзит, на березі невеликої річки, куди впала автівка, а також на місці поховання напередодні працювали вибухотехніки, слідчо-оперативно група, криміналісти, експерти.

Щоб ідентифікувати тіла, буде проведено дослідження, відібрані зразки ДНК і встановлені, якщо можливо, причини їх смерті, розказали правоохоронці.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: По дороге возле Старого Салтова оккупанты расстреляли колонну автомобилей с людьми