Обстріли, пожежі, руйнування: Ситуація на Харківщині на ранок 12 травня

12.05.2023 09:12   -
Обстріли, пожежі, руйнування: Ситуація на Харківщині 12 травня

Минулої доби російські окупанти вели вогонь по населених пунктах Куп’янського, Чугуївського та Харківського районів. Про це повідомляють Харьковские известия.

Російські сили завдали авіаудару в околицях Піщане. Ворог обстріляв з артилерії та мінометів населені пункти Одрадне, Дворичанське, Кам’янка, Тополі, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Табаївка, Гурців, Глибоке, Стариця, Бухруватка, Огірцеве, Хатище, Вовчанськ, Тихе, Синельникове, Зибине, Бочкове, Бударки.

Внаслідок обстрілу з РСЗВ с. Великий Бурлук Куп’янського району пошкоджені торгові павільйони на місцевому ринку та щонайменше 7 приватних будинків. Також пошкоджені адміністративна будівля та заклад освіти, постраждав комунальний транспорт. Поранень зазнали та були госпіталізовані в стані середньої тяжкості 16-річна дівчина та жінки 43 та 62 років.

Через обстріл сталася пожежа у приватному будинку, на площі близько 70 кв.м. Також загорівся легковий автомобіль ВАЗ 2104, який був припаркований поблизу ринку.

У Вовчанську артилерійським обстрілом зруйновано приватний житловий будинок. З-під завалів рятувальники дістали 88-річну жінку. Вона отримала поранення та була госпіталізована.

В області залишається високою мінна небезпека. Вчора близько 15:30 в районі с. Турове Богодухівського району на невідомому вибуховому пристрої підірвався трактор. На щастя, тракторист не постраждав. Поле, де сталася подія, напередодні перевіряли сапери, розповів очільник Золочівської громади Віктор Коваленко. Він також зазначив, що для тракториста це вже другий підрив. Вперше чоловік підрвався на вибуховому пристрої під час окупації сіл Турове і Макарове, коли їхав за кормами для тварин.

ОСТАННІ НОВИНИ