Обстріл евакуаційної колони в Куп’янському районі: подробиці

03.10.2022 15:46   -
Новини Харківщини: Подробиці обстрілу евакуаційної колони на Куп’янщині

Евакуаційну колону, яку 25 вересня розстріляли російські військові поблизу с. Курилівка на Харківщині, організував місцевий перевізник. Про це повідомляють Харьковские известия з посиланням на голову ХОВА Олега Синєгубова.

“За попередньою інформацією правоохоронців, цей виїзд був організований місцевим перевізником за великі гроші. Одне місце, за нашими даними, коштувало близько 6 000 гривень. Колону розстріляли з кулемета, який було встановлено на БТР. Після цього, щоб приховати сліди свого злочину, росіяни підпалили залишки автомобілів”, – розповів Синєгубов в ефірі телеканалу “1+1”.

За його словами, наразі відбуваються судово-медичні експертизи, щоб ідентифікувати загиблих унаслідок розстрілу колони та встановити причину їх смерті.

Синєгубов також повідомив, що за наявними даними, перевізника, який організував виїзд колони, також розстріляли.

“Цього перевізника, за нашими даними, розстріляли наступного дня. Це був або самосуд родичів загиблих людей, або росіян, оскільки та частина Куп’янська на той момент ще була окупована”, – сказав Синєгубов.

Нагадаємо, поблизу села Курилівка Куп’янського району правоохоронці виявили колону з шести автівок та вантажівки “ГАЗель”, яку обстріляли росіяни. Внаслідок чергового звірства російської армії загинуло 24 людини, серед них — вагітна жінка та 13 дітей.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством) Кримінального кодексу України. Його розслідує СБУ під процесуальним керівництвом Харківської облпрокуратури.