На Харківщині затримали депутата-колаборанта

13.09.2023 14:36   -
На Харківщині затримали депутата-колаборанта з смт Шевченкове

Правоохоронці викрили ще одного колаборанта, який провадив господарську діяльність під час окупації м. Куп’янськ Харківської області. Про це повідомляє Інфосіті.

Колаборантом виявився депутат Шевченківської селищної ради Харківської області VIII скликання.

За даними слідства, ще до початку повномасштабного вторгнення підозрюваний займався підприємницькою діяльністю у сфері лісопильного виробництва. Після окупації смт Шевченкове він налагодив дружні відносини з росіянами і став вести бізнес у взаємодії із ними.

Від окупантів підозрюваний отримав так званий «патент на торговую деятельность, сферу общественного питания, сферы обслуживания населения» зі специфікацією «розничная торговля горючим».

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Колаборант реалізовував пальне на автозаправних станціях в м. Куп’янськ та смт Шевченкове. За можливість вести підприємницьку діяльність він щомісячно сплачував 50 тисяч російських рублів окупаційній владі.

Під процесуальним керівництвом Куп’янської окружної прокуратури Харківської області керівником Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру депутату за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

ОСТАННІ НОВИНИ