На Харківщині через ворожі обстріли сталася масштабна пожежа в екосистемі

23.03.2023 09:26   -
На Харківщині через обстріли сталася масштабна пожежа в екосистемі

З 22 по 23 березня 2023 року бійці Харківського гарнізону ДСНС здійснили 17 виїздів на пожежі, що виникли у природних екосистемах. Одна, наймасштабніша, сталася через ворожі обстріли. Про це повідомляють Харьковские известия.

Минулої доби в регіоні загальна площа, випалена вогнем, склала понад 10,6 га. Горіла торішня суха трава, зрізане гілля та очерет. Найбільшу з цих пожеж спричинив саме ворожий обстріл. Її площа склала 6 га.

“Подія трапилась о 12:35 на території Борівської громади у селі Чернещина. З вогнем боролись рятувальники 60-ї ДРПЧ разом із колегами з Луганщини. О 14:21 вогонь вдалось ліквідувати”, – повідомили в регіональній пресслужбі ДСНС.

Випалювання сухостою стало причиною пожежі площею 150 кв. м на території Безлюдівської громади. На пожежі постраждала 62-річна жінка.

О 12:59 у с. Камплиця Зміївської громади сталася пожежа на території луків. На час прибуття бійців 58-ї ДПРЧ вогонь розповсюдився на площі 1,5 га та перекинувся на будинок площею біля 50 кв.м. Дім врятувати, на жаль, не вдалося.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.