Мешканець Харківщини розповсюджував російську газету «Красная звезда»

27.12.2023 11:30   -
Мешканець Харківщини розповсюджував російську газету «Красная звезда»

Під час окупації мешканець села Великі Проходи Харківського району поширював російську газету «Красная звезда» та виправдовував дії держави-агресора. Про це повідомляє Iнфосiтi.

Встановлено, що минулого року мешканець села Великі Проходи Харківського району пішов на співпрацю з ворогом та отримав від військовослужбовців рф газету російського видавництва «Красная звезда». Газету чоловік добровільно розповсюджував серед односельців.

У газеті друкувалися матеріали під заголовками «В боевой работе действуем на опережение», «Иди и смотри», «Zа вами – вся Россия!», «Мы с вами, Zащитники мира!».

“Матеріали друкованого видання, цитати та вислови містили інформацію щодо виправдовування збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, тимчасової окупації частини території України, виражену у формі фактичних тверджень та оцінних суджень”, – зазначили правоохоронці.

66-річному чоловіку повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ