Колаборант з Харківщини проведе 13 років за ґратами — СБУ

27.09.2023 16:30   -
Колаборант з Харківщини проведе 13 років за ґратами — СБУ

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав ще один колаборант, який співпрацював з росіянами у період окупації Харківщини. Про це повідомляє Інфосіті.

Ворожим поплічником виявився житель Куп’янська, експосадовець органів внутрішніх справ, який у 2017 році звільнився зі служби за станом здоров’я.

Встановлено, що у серпні 2022 року чоловік добровільно вступив до окупаційного «пункту поліції № 2».

Він займався фабрикуванням «карних справ» проти жителів Куп’янського району для подальшого ув’язнення потерпілих до російських катівень.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Також колаборант разом з озброєними окупантами вдиралися до осель українців та грабували їх під виглядом «обшуків». Під час таких «рейдів» рашисти виносили з помешкань гроші, побутову техніку та інше приватне майно. У разі опору окупанти застосовували зброю або викрадали власників оселі з їхніми сім’ями. Таким чином російські карателі намагались залякати мешканців регіону та придушити в них спротив кремлівському режиму.

Під час звільнення Куп’янщини колаборант намагався «залягти на дно», однак вже через день після деокупації співробітники СБУ його затримали.

На підставі зібраних СБУ доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність) та призначив йому 13 років тюрми з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 10 років.

ОСТАННІ НОВИНИ