Харків’янина засудили до 8,5 роки за розбійний напад

04.12.2023 13:50   -
Харків’янина засудили до 8,5 років за розбійний напад

Прокурори довели, що 15 грудня 2022 року 37-річний харків’янин вчинив розбійний напад на чоловіка. Подія трапилась в приватному будинку по вулиці Жихарській у Харкові. Про це повiдомляє Iнфосiтi.

Серед гостей у будинку був обвинувачений, він перебував у стані наркотичного сп’яніння.

Близько опівночі, коли частина присутніх вже спала, зловмисник став вимагати у одного з гостей віддати йому гроші та мобільний телефон. У разі відмови погрожував фізичною розправою і декілька разів вдарив потерпілого по ногах і спині, після чого вийшов з кімнати.

За декілька хвилин обвинувачений повернувся до кімнати з ножем у руках та приставив ніж до горла потерпілого і повторив свої вимоги. Потерпілий передав зловмиснику свій телефон. На крики і галас прибігла дружина потерпілого, яка змогла відштовхнути обвинуваченого від чоловіка та віддала нападнику гроші.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Під час судового розгляду обвинувачений визнав свою вину лише частково. Він заперечував, що погрожував комусь ножем і пояснив, що між ним і потерпілим стався конфлікт на побутовому ґрунті. За версією обвинуваченого, він завдав декілька ударів долонею чоловіку. Зловмисник заявив, що, на його думку, він вчинив хуліганство.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Слобідської окружної прокуратури м. Харкова суд визнав винним 37-річного чоловіка у розбої, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 187 КК України).

Йому призначено покарання у виді 8 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

ОСТАННІ НОВИНИ