Доцента харківського університету завербувала російська розвідка (фото)

15.11.2023 10:05   -
Доцент харківського університету працював на російську розвідку

СБУ затримала доцента харківського університету, який працював на російське гру і коригував удари рф по Харкову. Про це повідомляє Інфосіті.

Зловмисником виявився 49-річний доцент одного з харківських університетів, якого російська воєнна розвідка дистанційно завербувала після початку повномасштабного вторгнення.

“Серед основних завдань ворожого агента була фіксація наслідків ракетних та артилерійських ударів по одному з оборонних підприємств. Також зловмисник відслідковував маршрути переміщення підрозділів ЗСУ та локації логістичних складів. Ще одним його завданням було відстеження діяльності іноземних волонтерських організацій на території Харкова”, – повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Він також зазначив, що зрадник передавав розвіддані до російського гру через месенджер у вигляді текстових повідомлень та відміток на електронних картах.

Агента воєнної розвідки рф затримали у власній квартирі у Харкові.

Доцент харківського університету працював на російську розвідку

Під час обшуків у помешканні затриманого вилучено мобільний телефон та комп’ютерну техніку із доказами співпраці з агресором.

Доцент харківського університету працював на російську розвідку

Російському агенту повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Нагадаємо, вирок за шпигунство та злочин проти основ національної безпеки отримав 52-річний доцент кафедри фізики металів та напівпровідників НТУ “ХПІ” Максим Решетняк. За даними слідства, Решетняк опублікував на своїй сторінці “Вконтакте” фрагмент карти Google Maps. На ній він окреслив позиції українських бійців. Його засудили до п’яти років позбавлення волі з двома роками умовно.

ОСТАННІ НОВИНИ