Звернення: Шановні орендарі (користувачі) земельних ділянок у місті Харкові!

09.10.2013 09:27   -
Автор:
Департамент земельних відносин Харківської міської ради доводить до вашого відома, що з метою підвищення ефективності використання земельних ресурсів міста, на підставі Податкового кодексу України, Закону України «Про оцінку земель», Закону України «Про оренду землі», Постанови Кабінету Міністрів України «Про методику грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення та населених пунктів» від 23.03.1995 № 213 рішенням 25 сесії Харківської міської ради 6 скликання від 03.07.2013 № 1209 / 13 була затверджена «Технічна документація з нормативної грошової оцінки земель міста Харкова станом на 01.01.2013».
Рішенням 26 сесії Харківської міської ради 6 скликання від 25.09.2013 № 1269 / 13 було затверджено «Порядок впровадження нормативної грошової оцінки земель міста Харкова станом на 01.01.2013».
Плата за землю на підставі даних «Технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Харкова станом на 01.01.2013» вводиться в дію з 01.01.2014.
Зміни до договорів оренди землі, пов’язані зі зміною розміру орендної плати, оформлюються додатковою угодою до договору оренди землі відповідно до Порядку оформлення договорів оренди землі у місті Харкові.
На підставі вищенаведеного орендарі земельних ділянок, які перебувають у їх користуванні на підставі договорів оренди, укладених протягом 2004‑2013 років повинні в строк до 01.02.2014 привести розмір плати за землю відповідно до вимог чинного законодавства.
Орендарі земельних ділянок, які перебувають у їх користуванні на підставі договорів оренди, укладених протягом 1994‑1998 років та 1999‑2003 років, та які були передані в користування без проведення державної реєстрації цих земельних ділянок, згідно із Законом України «Про Державний земельний кадастр» та постанови Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2012 № 1051 «Про затвердження Порядку ведення Державного земельного кадастру» повинні:
— в строк до 01.12.2013 — забезпечити виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості);
— в строк не пізніше 31.12.2013 — подати складену (розроблену) технічну документацію щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) до Управління Держземагентства у м. Харкові (м. Харків, вул. Квітки-Основ’яненка, 7) для здійснення реєстрації земельної ділянки із присвоєнням кадастрового номеру;
— в строк до 01.01.2014 — повідомити Департамент земельних відносин Харківської міської ради (м. Харків, вул. Квітки-Основ’яненка, 7) про здійснення державної реєстрації земельної ділянки та надати копію витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку на підтвердження державної реєстрації цієї земельної ділянки;
— в строк до 01.02.2014 — привести розмір плати за землю відповідно до вимог чинного законодавства.
Законом України «Про землеустрій» не передбачено фінансування робіт з виготовлення технічної документації із землеустрою що-до встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) за рахунок місцевих бюджетів. У зв’язку з чим роботи з виготовлення зазначеної документації та реєстрація земельних ділянок повинні проводитися за рахунок землекористувачів.
Платники земельного податку (крім фізичних осіб) повинні в місячний термін з дня набрання чинності зазначеним рішенням звернутися до управління Держземагентства у м. Харкові Харківської області (м. Харків, вул. Квітки-Основ’яненка, 7) для отримання витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки та у строки, встановлені Податковим кодексом України, подати податкову декларацію на поточний рік до відповідного органу державної податкової служби за місцезнаходженням земельної ділянки разом з витягом з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.
З повним текстом вищенаведених рішень Харківської міської ради ви маєте можливість ознайомитись на офіційному сайті Харківської міської ради, міського голови, виконавчого комітету (http://www.city.kharkov.ua).
За додатковою інформацією ви можете звертатись до Департаменту земельних відносин Харківської міської ради (м. Харків вул. Квітки-Основ’яненка, 7, к. 5.10)