Засуджено пілота РФ, який бомбардував цивільні об’єкти Харківщини, зокрема РТПС Харків

03.03.2023 10:36   -
Засуджено пілота РФ, який бомбардував телевишку у Харкові

Пілота збройних сил РФ визнано винним у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України) та засуджено до 12 років позбавлення волі. Про це повідомляють  Харьковские известия.

Також судом задоволено цивільні позови потерпілих – трьох товариств на загальну суму понад 1,1 млн грн.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

За інформацією Офіса Генпрокурора, засуджений проходив військову службу на посаді заступника командира військової частини 6 армії військово-повітряних сил та протиповітряної оборони Західного військового округу збройних сил РФ.

У березні 2022 року він отримав бойовий наказ, в якому були визначенні завдання по знищенню цивільних об’єктів на території м. Харкова та Харківської області шляхом бомбардування. Також йому було надано координати цілі – радіотелевізійна передавальна станція Харків, яка є цивільним об’єктом і не використовується у воєнних цілях.

Засуджений, розуміючи протиправність бойового наказу, здійснив бомбардування РТПС Харків 8 авіаційними бомбами ФАБ-500 загальним тротиловим еквівалентом 2 тонни 400 кг.

За наслідками бомбардування були пошкоджені телевізійна башта, адміністративна будівля станції, а також обладнання трьох товариств на загальну суму понад 1,1 млн грн.

6 березня 2022 року літак Су-34, який пілотував засуджений, був уражений військовослужбовцями Національної гвардії України. Пілота затримали.

ОСТАННІ НОВИНИ