Активну фазу відновлювальних робіт у селищі П’ятихатки у Харкові планують розпочати влітку (фото)

03.03.2023 10:56   -
Коли розпочнуться активні відновлювальні роботи у селищі П’ятихатки

Про це під час огляду житлових будинків на вул. Академіка Вальтера та вул. Курчатова повідомив журналістам Харьковских известий Харківський міський голова Ігор Терехов.

За його словами, внаслідок ворожих обстрілів у П’ятихатках пошкоджені понад півсотні та зруйновані більше десяти будинків. Частину з них відновили, у деяких роботи тривають, а решту чекає експертна оцінка, щоб визначити масштаб робіт.

«Зараз працюємо коштом бюджету міста та субвенції по лінії Офісу Президента. Що стосується вікон та конструктивів – це міський бюджет», – зазначив Ігор Терехов.

Також він повідомив, що не всі будинки у П’ятихатках можна було підключити до опалення, але цього року фахівці КП «Харківські теплові мережі» планують виконати необхідні роботи, щоб розв’язати проблему.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Крім того, у П’ятихатках постраждала школа, яку, за словами мера Харкова, як і інші навчальні заклади, відновлюватимуть за програмою Офісу Президента.

Ігор Терехов зазначив, що відновлювальні роботи у селищі можуть тривати більше року. Зараз там проживає близько двох тисяч мешканців, адже багато людей вимушено покинули домівки через повномасштабне вторгнення.

ОСТАННІ НОВИНИ