Воєнні злочини рф на Харківщині допоможе розслідувати платформа SORС (фото)

20.10.2023 17:50   -
Воєнні злочини рф на Харківщині на платформі SORС

Фото, відео, документи, які росіяни залишили в деокупованих районах Харківської області відтепер зібрані на єдиній платформі “SORС”. Програму створили спеціально для поліції, повідомляє Інфосіті.

Правоохоронці вже протестували платформу та підтвердили її ефективність. Наприклад, змогли точно вирахувати, хто з представників армії-терористки викрав іномарку з адміністрації Дворічанського Національного природного парку під час окупації. Все, що мали слідчі, – це розповідь свідків: одного з мародерів називали “Ден”, і він був командиром.

“Платформа допомагає знайти дані про російського військового можна навіть за його позивним. “SORС” видав нам список особового складу російського підрозділу – це один з тих самих рукописних текстів, які ворог покинув Дворічній, а ми відцифрували та завантажили до програми. А далі наші фахівці вже легко вийшли на Дениса Максимова”, – розповів начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов.

До бази правоохоронці вже завантажили близько 60% залишених росіянами документів — це понад 2,5 Тб інформації, з фото і відео, допитами полонених. Постійно додаються й нові матеріали.

“Ця база – справжня бібліотека воєнних злочинів, які скоїли росіяни. Тепер ці дані ніколи не загубляться, а кожен злочинець обов’язково буде ідентифікований і покараний”, – впевнений Сергій Болвінов.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.