Уроки безпеки у Харкові (фото)

18.06.2022 20:55   -
Курси з безпеки життєдіяльності в умовах воєнної загрози (фото)

Сотні харків’ян відвідали курси з безпеки життєдіяльності громадян в умовах воєнної загрози. Заходи відвідав фотокореспондент “Харьковских известий” Михайло Кучнев.

В середу заняття відбулося в одному з пунктів видачі гуманітарної допомоги у Шевченківському районі Харкова, а в п’ятницю – на станціях харківської «підземки». На заздалегідь анонсованих станціях метрополітену, щоб дізнатися як діяти в складних умовах воєнного часу зібралися сотні харків’ян різного віку.

Як зауважив директор Департаменту цивільного захисту Харківської ОВА Іван Сокол, проведення таких курсів є важливим завданням органів державної влади в умовах, коли на Харківщині ще тривають активні військові дії, але до міста вже повернулося чимало городян.

Як діяти при ворожих обстрілах, як поводитися з вибухонебезпечними предметами та надавати першу медичну допомогу – ці знання можуть врятувати життя та здоров’я громадян в нинішніх умовах, – вважає Іван Сокол.

За словами народного депутата України Павла Якименка, дуже важливо, що такі курси вдалося організувати дуже швидко. Буквально за тиждень було погоджено всі необхідні питання і ось цей проєкт приносить реальну користь.

Волонтери Червоного хреста України поділились знаннями щодо безпеки поводження з мінами та вибухонебезпечними предметами, а також як надати постраждалому першу невідкладну медичну допомогу.

Наступнi заняття відбуватимуться на станціях харківського метрополітену 24 червня за таким графіком:

  • 10.00 – ст. імені О. С. Масельського;
  • 11.30 – ст. Завод імені Малишева;
  • 13.00 – ст. Університет;
  • 14.30 – ст. Київська.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, як вижити в умовах бойових дій: у Харкові провели курси виживання (вiдео).