Шкільний вальс на тлі зруйнованого ліцею: як у Харкові під час обстрілів пройшов випускний бал (відео)

18.06.2022 21:47   -

Замість вишуканих суконь та балу – цьогорічні випускники танцюють останній свій шкільний вальс на подвір’ї пошкодженого ліцею, що пережив з початку війни обстріли та пожежу. Подробиці в сюжеті “Харьковских известий”.

Ігор Луханін, Василь Голосній, Олександр Уваров

Так цьогорічні харківські одинадцятикласники прощаються зі своєю школою – що одинадцять років тому, стала для кожного з них другим домом.

У цьому ліцеї на святковому випускному – зібралася лишень частина винуватців свята. Всі інші розкидані Україною та країнами світу, тому до випускного вечора долучились он-лайн.

Марія Пономаренко, випускниця

Вони всі роз’їхалися по іншим країнам. Будемо сподіватися, що вони всі повернуться додому. І ми зможемо відсвяткувати, коли це все закінчиться. Це дуже сумно, що ми не змогли відсвяткувати наш випускний.

Цьогорічний випуск у вихованців шкіл, особливо Харкова, не простий. В умовах війни, під виття сирени повітряної тривоги та під вибухи, що прогриміли серед білого дня у місті. Ліцеїсти дякують за безцінні знання, віру та настанови. Обіцяють гідно йти новим шляхом, і обіцяють не підвести, – ні вчителів, ні батьків, ні рідний Харків.

Михайло Рудінчук, випускник

Дещо сумно , завжди сумно прощатися з людьми, з обставинами, а тут ще й війна. Я хочу приносити користь суспільству , тому я хочу вибрати якусь професію, щоб допомогти країні відновитися якось після війни, щось на кшталт будівельника і дорожнього майстра. Харків то моє рідне місто і я не можу його кинути тим паче під час війни, тим більше після війни. Бо як це, куди!? Хто якщо не я.

Катерина Володимирівна, мати випускника

Мне конечно очень жаль, как мою дочку, так и одноклассников ее, так и всех выпускников нынешнего года, что у них фактически нет этого праздник , они не пойдут встречать рассвет, они не могут собраться все вместе. Очень жаль. Смогут ли нашим дети учится !? Я думаю, смогут. Они у нас очень сильные , они пережили многое и я думаю, что это им как-раз и даст тот толчок, чтобы получить высшее образование, и дальше восстанавливать нашу страну.

Світлана Кіриченко, директор ліцею

Сьогодні ми випускаємо 57 учнів. 11 з них нагороджені золотою медаллю. Цей рік особливий і для мене. Я не тільки директор, а й мама випускника. Я відчуваю дуже велику віру, віру у наших дітей у їх майбутнє, у їх майбутнє у нашій країні. Я вірю в те, що кожен з них відчуває свою відповідальність за країну. І кожен з них буде робити усе можливе для того, щоб відновлювати Харків, відновлювати Україну, відновлювати вільну Україну.

З початку повномасштабного вторгнення в Харкові окупаційні війська російської федерації пошкодили практично кожну другу школу міста. Але Харків задля дітей налаштований відродити все, відремонтувати і відбудувати. Деякі навчальні заклади доведеться зводити наново.