Укрпошта продовжує обмін ламп

17.01.2024 10:12   -
Укрпошта продовжує обмін ламп

Наразі у відділеннях поштового оператора для обміну доступно 7 млн світлодіодних ламп за програмою ЄС та Уряду. Про це повідомляє Iнфосiтi.

Запроваджена Урядом програма з обміну ламп розжарювання продовжує діяти як для фізичних осіб, так і для юридичних.

“Особливі умови продовжують діяти для пенсіонерів. Вони мають можливість отримати додатково до 5 LED-ламп, пред’явивши пенсійне посвідчення, паспорт та РНОКПП. Замінити старі жарівки в домівках можуть і ті мешканці країни, які досі не скористалися програмою”, – повідомила пресслужба Укрпошти.

Крім того, обміняти старі лампи на LED-лампи можуть юридичні осіби, зокрема, медичні заклади, школи, дитячі садки, поліклініки та ОСББ. Для цього вони мають подати відповідну заяву на порталі Дія.

Укрпошта запевняє, що світлодіодні лампи ще є в наявності майже у всіх відділеннях поштового зв’язку в обласних центрах, містах та селах.

Довідка. Понад 6,5 млн українців приєднались до Всеукраїнської програми з обміну ламп, впроваджену Урядом та ЄС наприкінці січня минулого року. Майже за рік від початку програми, українці обміняли у відділеннях Укрпошти більше 33 мільйонів жарівок, 10 млн з яких обміняли пенсіонери лише за місяць від оголошення про додатковий обмін світлодіодів у грудні 2023-го. Наразі у відділеннях поштового оператора для обміну доступно близько 7 млн LED-ламп.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ