Циклон приніс на Харківщину небезпечні сюрпризи

18.01.2024 09:50   -
Циклон приніс на Харківщину небезпечні сюрпризи

Про погіршення погодних умов синоптики попереджали заздалегідь. Тож на дорогах області зранку працюють підрядні організації Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області. Про це повідомляє Iнфосiтi.

Циклон зайшов у нашу область близько 6 години ранку. Рухаючись Харківщиною у північному напрямку, він супроводжується снігом, мокрим снігом та поривами вітру до 15-20 м/с.

За прогнозами гідрометцентру, близько 14 години повітряні маси, що сформувалися на Заході та в Центрі, зустрінуться зі сформованими на Півдні, що спричинить підвищення температури повітря до 2- 4 градусів тепла. На межі зіткнення двох атмосферних фронтів місцями можуть випадати опади у вигляді крижаного дощу.

Через різкий перехід температури через 0° на дорогах утворюватиметься ожеледиця, що значно збільшить довжину гальмівного шляху і зменшить керованість автомобілем. Водіїв просять дотримуватися правил дорожнього руху, дистанції, швидкісного режиму та не заважати роботі спецтехніки.

УВАГА! Про ускладнення у русі на дорогах місцевого значення повідомляйте чергового диспетчера ДП «Харківський облавтодор»: (057) 336-77-00, 336-79-33.

Також можна звертатися на «гарячу лінію» Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області: +38 095 568 38 77.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ