Росіяни посилили обстріли Вовчанська: розпочато примусову евакуацію

17.07.2023 14:15   -
Обстріли Вовчанська: розпочато примусову евакуацію дітей

Населені пункти Вовчанщини росіяни активно обстрілюють з мінометів та артилерії. Правоохоронці щодня фіксують наслідки ворожих ударів та, на жаль, постраждалих серед цивільних. Про це повідомляють Харьковские известия.

Вранці 17 липня ворог вчергове обстріляв м. Вовчанськ. За попередніми даними, з артилерії.

Внаслідок обстрілу пошкоджено приватні домоволодіння. Отримав мінно-вибухову травму 64-річний місцевий мешканець.

Всупереч загрозі, місцеві мешканці не хочуть покидати домівки. Тож влада прийняла рішення про примусову евакуацію дітей з Вовчанська та чотирьох старостинських округів.

“На Раді оборони області ухвалили рішення про обов’язкову евакуацію дітей із окремих 9 населених пунктів Вовчанської громади Чугуївського району.

Загалом на території Вовчанської міської громади перебувають 194 дитини, з яких у місті Вовчанськ – 144. Їх необхідно евакуювати у більш безпечні населені пункти області разом щонайменше з одним з батьків або іншим опікуном.

Усі родини, що будуть евакуйовані отримають тимчасове житло, гуманітарну та іншу допомогу. Також для евакуйованих дітей буде організований освітній процес на нових місцях проживання”, — сказав в ефірі нацмарафону 17 липня керівник ХОВА Олег Синєгубов.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ