Прокуратура: У Київському та Новобаварському районі Харкова взяли російських полонених (фото)

28.02.2022 18:00   -

У Київському та Новобаварському районі затримано та взято в полон російських військових. Про це повідомляють «Харьковские известия» із посиланням на Харківську обласну прокуратуру.

За процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова розпочато досудове розслідування у трьох кримінальних провадженнях за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело загибель людей, та за фактом незаконного перетинання державного кордону, поєднаного із застосуванням зброї  (ч. 3 ст. 110, ч. 5 ст. 437, ч.2 ст 332-2 КК України) стосовно  трьох військовослужбовців ЗС РФ: 31-річного Голубєва Віктора Андрійовича, 21-річного Гаврілочева Романа Олександровича та 19-річного Воробйова Вадима Валерійовича.

Голубєв В. А. є командиром 1-го мотострілкового відділу, 3-ї мотострілкової роти військової частини 02511 з місцем дислокації: Ленінградська область, Виборгський район, с. Каменка. Він зареєстрований за адресою: Ленінградська область, м. Луга, вул. Середня – зарічна, буд. 52-А.

Гаврілочев Р. О. є механіком водія МТЛБВ, 138 мотострілкової бригади  військової частини 02511 з місцем дислокації: Ленінградська область, Виборгський район, с. Каменка  Він зареєстрований за адресою: м. Вороніж, провул. Радужний, 1.

Воробйов В. В. є рядовим кулеметником 1-ї окремої мотострілкової бригади, військової частини 02511 з місцем дислокації: Ленінградська область, Виборгський район, с. Каменка. Він зареєстрований за адресою: Тамбовська область,  Тамбовський район, с. Будівельник, Мікрорайон Північний, буд. 44-А, кв. 36-А.

Вказані російські військовослужбовці брали участь у бойових діях проти Збройних Сил України, були затримані 26 лютого 2022 року близько 12-13 години в порядку ст. 208 КПК України і взяті у полон на території Харківського району.

Також, Київською окружною прокуратурою міста Харкова здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до загибелі людей, та за фактом незаконного перетинання державного кордону України із застосуванням зброї (ч.3 ст.110, ч.3 ст.332-2 КК України) стосовно 22-річного військовослужбовця ЗС РФ Виноградова Олександра Івановича.

Чоловік є уродженцем сел. Добранівка Московської області, єфрейтором військової частини 02511138 окремої гвардійської мотострілецької бригади з місцем дислокації в селищі Камянка Виборзького району Ленінградської області, зареєстрований за адресою: Ленінградська область, Виборзький район, м. Камянка, вул. Гвардійська, 77, кв. 32.

Російський військовослужбовець безпосередньо брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України.

28 лютого 2022 року близько 14 години він був затриманий та взятий у полон на території Київського району міста Харкова.

Військовослужбовця затримано в порядку ст.208 КПК України.

Готується повідомлення про підозру, яке буде вручено найближчим часом.

Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.