Професор Харківського політехнічного інституту отримав довічну державну стипендію

08.01.2024 17:57   -
Новини Харкова: Професор ХПІ отримав довічну стипендію

Довічну державну стипендію отримав професор Національного технічного університету «ХПІ» Клепіков Володимир Борисович. Про це повiдомляє Iнфосiтi.

Відповідний Указ Президента України «Про призначення довічних державних стипендій видатним діячам науки» був виданий 22 грудня 2023 року.

Довідка. Володимир Борисович Клепіков народився у 1939 році.

Значне місце в житті Володимира Борисовича займає педагогічна діяльність. Він є провідним лектором, який викладає профілюючи курси кафедри: “Потужні імпульсні пристрої”, “Промислова електроніка”, “Теорія планування експерименту”, “Динаміка електромеханічних систем з від’ємним в’язким тертям”, “Методи нейронних мереж i фаззі-логіки та генетичних алгоритмів в керуванні електромеханічними системами”, “Енергозбереження засобами електроприводу”.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

У 2005 році він отримав звання Заслуженого діяча науки і техніки України, згодом став лауреатом Державної премії України в галузі науки і техніки.

“Багатотисячний колектив пишається своїм колегою науковцем та щиро вітає Володимира Борисовича Клепікова із таким визнанням! Бажаємо натхнення, успіхів, здоров’я, довгих років життя!” – написали у пресслужбі університету.

ОСТАННІ НОВИНИ