Прийнято обласний бюджет Харківщини на 2020 рік

05.12.2019 13:56   -
Автор:
Наступного року велику частку державних коштів розподілятимуть напряму відповідні міністерства. Наприклад, компенсацію пільг та житлових субсидій розподілятиме Міністерство соцполітики. Медичну субвенцію на обласному рівні розподілятимуть лише в 1-му кварталі року, далі ці видатки фінансуватимуться напряму з держбюджету тощо.
Крім захищених статей, у обласному бюджеті закладено фінансування ключових заходів обласних цільових програм. Так, у рамках програми «Новий освітній простір Харківщини» забезпечать оплату 50% вартості проїзду студентів та учнів у метро. Також кошти виділені на обласні освітні стипендії.
За програмою «Здоров’я Слобожанщини» передбачили кошти на відшкодування вартості препаратів інсуліну та десмопресину – для хворих на цукровий та нецукровий діабет.
У межах Програми розвитку культури, туризму та охорони нерухомої культурної спадщини Харківської області на 2019-2023 роки підтримку отримають п’ять обласних театрів, філармонія, МСО «Слобожанський» та Великий Слобожанський ансамбль пісні й танцю. Кошти передбачені також на виплату іменних стипендій та Гранд-премій.
Фінансову підтримку з обласного бюджету отримають громадські організації ветеранів і осіб з інвалідністю, дитячо-юнацькі спортивні школи, місцеві осередки всеукраїнських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості тощо.
На виконання заходів Комплексної програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки передбачено кошти на надання адресної допомоги жителям Харківської області та інші виплати й допомоги. Місцеві бюджети отримають субвенцію на проведення санаторно-курортного лікування осіб з інвалідністю, ветеранів війни й АТО(ООС), чорнобильців.
Кошти передбачені на виконання заходів ще низки обласних програм.