Працювали на заводі — стали «правоохоронцями» у окупантів в Вовчанську. Викрито двох колаборантів

13.12.2023 12:46   -
Мешканці Харківщини стали «правоохоронцями» у окупантів в Вовчанську

Обидва колаборанти допомогали ворогу будувати на території Чугуївщини «правооохранительную систему» як у рф. Про це повідомляє Iнфосiтi.

За даними слідства, обидва мешканці Чугуївського району переїхали до Вовчанська за «кращим життям».

“Один із них пацював на підприємстві з переробки круп, інший – на агрегатному заводі. Але після того, як окупанти захопили Вовчанськ, двоє чоловіків отримали посади від загарбників. Один став помічником оперативного чергового. А другий пішов у незаконно створений «карний розшук» і три місяці працював там оперативником”, – розповів начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов.

Так, 32-річний мешканець с. Мала Вовча Чугуївського району добровільно обійняв посаду «помічника оперативного чергового чергової частини відділення поліції №3» при окупаційній адміністрації.

Житель с. Шевченкове став «оперуповноваженим сектора карного розшуку Вовчанського районного відділу внутрішніх справ Міністерства внутрішніх справ».

Обидва втекли з Вовчанська разом з окупантами у вересні минулого року.

За процесуального керівництва Вовчанського відділу Чугуївської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомлено про підозру двом особам за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваних у розшук.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ