План відновлення України Fast Recovery: скільки об’єктів відновлять на Харківщині

05.07.2022 13:10   -
Новини Харкова: План відновлення України - дані по Харківській області

Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко повідомив, що 5 липня Уряд презентував Fast Recovery план на конференції в Лугано. Про це повідомляють «Харьковские известия».

План було розроблено за дорученням Президента України Володимира Зеленського та керівника Офісу Президента Андрія Єрмака.

«На нас чекає багато роботи, але ми впевнені, що зможемо втілити всі найкращі світові практики та технологічні рішення для того, аби швидко та сучасно відбудувати наші міста та містечка. А головне повернути людям житло, лікарні, дитячі садочки та школи, щоб кожен українець якнайшвидше повернувся додому і мав можливість отримувати соціальні послуги», – зазначив Кирило Тимошенко.

Fast Recovery – проєкт відновлення критично важливої пошкодженої інфраструктури. Загальний бюджет Fast recovery становить майже $17,4 млрд.

Так, нині на деокупованих територіях необхідно відновити майже 40 000 об’єктів. Серед них необхідно відновити майже 400 шкіл, приблизно 300 садочків, 300 лікарень, а також об’єкти ЖКГ (водопостачання, газопостачання, теплопостачання та електропостачання). Усі інші об’єкти – це житлова інфраструктура. Переважно це багатоповерхівки та приватні будинки, щоб люди могли повернути своє житло.

Згідно плану, зокрема у Харківській області буде необхідно відновити 600 об’єктів критичної інфраструктури, 210 шкіл, 157 дитячих садочків, 62 медичних заклади. Всього термінового відновлення потребує 4661 об’єкт.

За інформацією Кирила Тимошенко, нині поверхова оцінка збитків України від російських ударів вже перевищує $700 млрд.

Ознайомитися з recovery планом можна на сайті.

Раніше ми повідомляли про те, що у Харкові стартував проєкт з вивчення української мови.