На захистi конституцiйних прав громадян та iнтересiв держави

28.11.2012 09:29   -
Автор:

— За рік, що минає, прокуратурою Комінтернівського району проведено значний обсяг роботи, спрямований на захист конституційних прав і свобод громадян, зміцнення законності в районі. Зокрема, завдяки активній позиції та систематичній роботі прокуратури району на підприємстві ХКП «Міськелектротранс» заходами прокурорського реагування вдалося ліквідувати в повному обсязі заборгованість із виплати заробітної плати на загальну суму 1 мільйон 229, 2 тис. грн.
При здійсненні правозахисної діяльності упродовж 11 місяців поточного року порушено 8 кримінальних справ стосовно посадових осіб підприємств щодо виплати заробітної плати, охорони праці та в сфері охорони навколишнього природного середовища. Усі справи розслідувані і направлені до суду.
На усунення виявлених порушень внесено 98 подань, задоволено 80 протестів. За розглянутими документами прокурорського реагування притягнуто до відповідальності
93 посадові особи, з них 66 – органів контролю, відшкодовано 2 мільйони 800 тис. грн., з них — до бюджету 436 тис. грн.
У судовому розгляді за участю прокурорів підтримано державне обвинувачення по 920 кримінальних справах, з яких по 429 – з постановленням вироку.
Розглянуто 1406 звернень громадян, з яких 711 вирішено по суті та задоволено 36 звернень.
Користуючись нагодою, вітаю колег, всіх працівників органів прокуратури з професійним святом.