На Харківщині посилюють оборонні рубежі (фото)

13.03.2024 12:59   -
На Харківщині посилюють оборонні рубежі (фото)

Наразі у Харківській області триває посилення оборонних рубежів. Військові разом з представниками ХОВА продовжують будівництво фортифікаційних споруд. Про це повідомляє Iнфосiтi.

Напередодні хід зведення фортифікаційних споруд на Харківщині проінспектував начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За його словами, будівництво споруд проходить за новими проєктами Мінооборони. Це вже третій етап зведення фортифікацій на Харківщині. Раніше кругову оборону зробили навколо Харкова і потім – в інших населених пунктах.

«Зводимо «зуби дракона», протитанкові рови, опорні пункти, бліндажі. На сьогодні розпочаті роботи ще майже на сотні об’єктах. Планується зробити такі фортифікації вздовж всього кордону з рф», – зазначив Олег Синєгубов.

Зведення одного такого об’єкта триває 2 місяці. Задіяно приблизно 30 цивільних підприємств, понад 500 працівників та більш як 200 одиниць техніки.

Будівельникам, котрі зводять укріплення, планують надати соціальні гарантії, схожі на гарантії військових.

«Наразі Президент поставив завдання перед Урядом розробити систему соціальних гарантій для таких працівників, адже вони піддають своє життя ризику», – сказав начальник ХОВА.

На жаль, серед будівельників вже є загиблі та постраждалі від російської агресії. 11 березня росіяни розстріляли будівельників в с. Глушківка. Ворог вдарив з артилерії по Курилівській територіальній громаді – загинули двоє працівників будівельної компанії. Кілька осіб дістали поранень.

Нагадаємо, Уряд виділив Харківській ОВА 3,9 млрд грн на фортифікації

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ