На благодійному тенісному турнірі в Голландії зібрали кошти для фонду Еліни Світоліної (ФОТО)

29.08.2023 10:32   -
На благодійному тенісному турнірі зібрали кошти для фонду Світоліної

У голландському місті Блейсвейк відбувся традиційний тенісний турнір «Bleiswijk Open», який цього року мав благодійний статус. Організатори змагань вирішили підтримати Україну у її боротьбі з російськими агресорами, а кошти збиралися для благодійного фонду почесної мешканки Харкова, першої ракетки України Еліни Світоліної. Про це повідомляє спортивна редакція «Інфосіті».

Переможці та призери «Bleiswijk Open-2023» визначалися у кількових вікових групах серед юнаків, аматорів, професійних тенісистів та ветеранів спорту. Зокрема у виставковому турнірі легенд взяли участь такі відомі в недалекому минулому нідерландські тенісисті, як Пауль Хаархайс і Мартін Веркерк та українка Наталія Медведєва, які грали у футболках з логотипом благодійного Фонду Еліни Світоліної.

Також в рамках «Bleiswijk Open» відбувся футбольний поєдинок за участю відомих нідерландських спортсменів на чолі з екс-лідерами футбольної збірної Голландії Рафаелем ван дер Вартом та Рональдом де Буром.

Крім того, на цьогорічних змаганнях був організований благодійний аукціон з цікавими спортивними лотами, кошти з якого також збиралися на підтримку України. Загалом на масштабному спортивному заході вдалося зібрати суму у 25 тисяч євро, яка і була передана благодійному Фонду Еліни Світоліної.

«Хочу подякувати організаторам та учасникам турніру «Bleiswijk Open» за цю чудову ініціативу на підтримку мого Фонду. Я радію, що завдяки тенісу ми об’єднані та разом робимо добрі справи» – написала у своїх соцмережах засновниця Фонду, титулована українська тенісистка та почесна мешканка Харкова Еліна Світоліна.

Відзначимо, що на цьому тижні Еліна Світоліна розпочне боротьбу на турнірі серії Великого шолому – Відкритому чемпіонаті США з тенісу. У першому раунді одиночного розряду перша ракетка України зіграє сьогодні ввечері з німецькою тенісисткою Анною Фрідзам.

Нагадаємо, що напередодні старту основної сітки US Open Світоліна взяла участь у благодійному матчі на підтримку України, який організатори Відкритого чемпіонату США проводили вже другий рік поспіль.

Також раніше ми повідомляли, що цього року Еліна Світоліна стала співорганізатором щорічної серії дитячих тенісних турнірів в Україні.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.