Харківський спецпідрозділ КОРД отримав бронеавтомобіль «Козак» (фото)

09.06.2023 17:17   -
Харківський спецпідрозділ КОРД отримав бронеавтомобіль «Козак»

Начальник ХОВА Олег Синєгубов спільно з начальником ГУНП у Харківській області Володимиром Тимошко та народним депутатом Павлом Якименко передали службовцям харківського КОРДу бронемашину «Козак». Про це повідомляють Харьковские известия.

«Як казав Президент України, обороноздатність – це не ефемерне слово, за ним стоять конкретні люди, конкретні кроки та конкретні дії. Бронеавтомобіль дозволить Нацполіції, зокрема, спецпідрозділу виконувати бойові завдання, які наразі стоять перед ними. Цей проєкт коштує близько 13 мільйонів гривень. Без роботи бронеавтомобіль точно не залишиться. Анонсуємо, що це лише перший з декількох, які ми плануємо реалізувати саме для КОРДа», – зазначив Олег Синєгубов.

Бронеавтомобіль може переміщувати загалом 9 осіб разом з водієм. Такий автомобіль буде першим на балансі Нацполіції.

«Він передбачає можливість захисту від крупнокаліберних кулеметів, від мін та інших вибухових пристроїв. Якраз те, що необхідно спецпідрозіду, аби пересуватися і якісно виконувати свою роботу», – сказав Володимир Тимошко.

До ініціативи передати бронеавтомобіль долучилися Благодійний фонд Павла Якименка «Твій Харків», Асоціація газовидобувних компаній України та інші меценати.

Командир харківського КОРДу з позивним «Gucci» наголосив, що цей транспорт призначено першочергово для збереження особового складу. Його спецпідрозділ на початку повномасштабного вторгнення рф одним з перших зустрів ворога у Харкові та ліквідовував ворожі ДРГ.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ