Харківські слідчі розслідують 7 справ щодо ухилення від мобілізації (фото)

30.08.2023 14:52   -
На Харківщині розслідують 7 справ щодо ухилення від мобілізації

7 осіб – працівники ТЦК та члени військово-лікарських комісій, які за гроші робили фальшиві документи для ухилянтів, вже отримали підозри. Про це повідомляє Інфосіті.

До суду слідчі також відправляють обвинувальні акти і щодо посередників у справах щодо ухилянтів. Три обвинувальні акти вже в суді.

Втім своє службове становище деякі працівники ТЦК використовують не лише щоби за гроші допомогти чоловікам призовного віку втекти з країн або стати “непридатними”. Правоохоронці вже викрили декілька інших схем незаконного збагачення.

Зокрема, в Богодухівському районі підозру отримали одразу троє керівників, які нараховували та ділили між собою зарплату та премії з надбавками військовій, яка навіть не з’являлася на робочому місці.

“Підозрювані на початку березня 2022 року мобілізували жінку-підприємця, оформили її проходити службу у районному військоматі. Майже півтора року вона служила лише на папері. “Заробити” в такий спосіб вдалося 700 тисяч гривень”, – розповів начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов.

ОСТАННІ НОВИНИ