Харківські школярі більше місяця проживатимуть в Іспанії

09.12.2022 15:00   -
Новини Харкова: Школярі святкуватимуть Різдво в Іспанії

17 харківських школярів стали учасниками гуманітарної програми тимчасового перебування в іспанських сім’ях «Різдво-2022». Про це повідомляють Харьковские известия.

Як повідомили у Департаменті освіти, це стало можливим завдяки ініціативі Харківського міського голови Ігоря Терехова та за підтримки іспанського благодійного фонду «Хунтос пор да віда» («Разом за життя»).

5 грудня автобус із школярами вирушив з Харкова до Валенсії, і вже 8 грудня їх зустріли іспанські родини, в яких діти проживатимуть до 15 січня 2023 року. Також у програмі беруть участь діти з селища Іванків Київської області.

Читайте також: Як відпочиватимуть школярі Харківської області на зимових канікулах

Зазначимо, благодійний фонд «Хунтос пор да віда» знаходиться у Валенсії та створений у 1994 році. У той час український уряд звернувся до світової громадськості по допомогу у подоланні наслідків Чорнобильської катастрофи. Іспанія була серед перших країн, які відгукнулися на цей заклик. Відтоді українських дітей щороку запрошують на оздоровлення до різних регіонів Іспанії.

Форматом перебування дітей є проживання в сім’ях. У програмі беруть участь діти-сироти, діти із багатодітних чи соціально неблагополучних сімей тощо. Фонд є недержавним, вся його діяльність здійснюється через донати приватних осіб та підприємств, а також завдяки волонтерській роботі.

Також з 1 березня 2022 року представники фонду виїжджали на кордон Польщі з Україною, щоб допомагати українським біженцям, і наразі активно продовжують цю роботу, зокрема опікуються відправкою гуманітарної допомоги.

Раніше ми повідомляли про те, що школярів планують звільнити від складання ДПА.