Харківські комунальники прочистили понад 100 км мереж водовідведення

04.07.2023 14:38   -
З початку року у Харкові прочистили 100 км мереж водовідведення

З початку 2023 року бригади КП «Харківводоканал» провели профілактичне чищення 116 км каналізаційних мереж та капітально відновили 264 колодязі із заміною люків та плит перекриття. Про це повідомляють Харьковские известия.

«Профілактичне чищення каналізаційних мереж – обов’язкова процедура та планово проводиться по всіх районах міста. Залежно від умов та потреб, застосовуємо спецтехніку та різні способи – механічний або гідродинамічний. Окрім традиційних профілактичних виробництв, продовжуємо реалізовувати намічені заходи щодо підготовки наших об’єктів до роботи в осінньо-зимовий період, зокрема, проводимо планово-попереджувальні огляди всього господарства», – зазначив заступник директора з виробництва Комплексу «Харківводовідведення» Ігор Вороненко.

Щодня комунальники відпрацьовують понад 80 заяв від споживачів, які надходять на диспетчерську службу. Заявки беруть в роботу у день звернення.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

За словами Вороненко, ремонтники комплексу не тільки оперативно усувають аварійні та позаштатні ситуації на каналізаційних трубопроводах, що виникають, але й системно перекладають технічно зношені колектори.

У 2023 році значні обсяги ремонтів та реконструкцій на об’єктах водовідведення провели у Шевченківському, Індустріальному, Холодногірському та Новобаварському районах.

«Оновлюємо сучасними матеріалами з високою гарантією працездатності, зносостійкими та не схильними до утворення корозії та відкладень. Також продовжуються масштабні відновлювальні роботи на каналізаційному колекторі на проспекті Гагаріна, на шестиметровій глибині із залученням важкої техніки. Абоненти «Харківводоканалу» у зв’язку з перекладкою особливих незручностей не відчувають – налагоджено перекачування стоків. Якщо підбити попередні підсумки, то фахівці комплексу згідно з наміченими графіками своєчасно виконують заходи щодо підготовки наших об’єктів до експлуатації в опалювальний період», – запевнив Ігор Вороненко.

ОСТАННІ НОВИНИ