Харків’яни оберуть локацію для будівництва безпечного простору, — Ігор Терехов

15.08.2023 11:20   -
Харків’яни оберуть локацію для будівництва безпечного простору

Про це сьогодні, 15 серпня, в національному телемарафоні наголосив міський голова Ігор Терехов, повідомляє Інфосіті.

Очільник Харкова, зокрема, наголосив, що сьогодні міська влада підписуватиме декларацію з НАЗК. Це надасть змогу громадськості бачити, які тендери проводяться, що саме замовляє влада, і відповідно впливати на ці чи інші рішення. Це довів приклад з тендером на проєктування безпечного багатофункціонального центру.

«Ті керівники, що оголосили цей тендер, не довели свою позицію до суспільства, щодо технічного завдання, тому я вирішив цей тендер відмінити», – розповів мер.

За інформацією міського голови, цей тендер оголосять лише після ретельного аналізу технічного завдання, яке відповідатиме викликам воєнного часу.

«Цей простір потрібно збудувати під землею, і ми разом з громадськістю вирішимо, на якому місці він буде побудований. Це підземне укриття дуже важливе для міста Харкова. Технічне завдання буде ретельно проаналізоване, і тільки тоді оголосимо тендер на його проєктування, а потім – будівництво», – зазначив Ігор Терехов.

Нагадаємо, створити такий безпечний простір у Харкові міській владі доручило керівництво держави. Втім, тендер на проект забудови багатофункціонального центру в районі Саржиного яру було скасовано.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.