Як Ковід може змінити плани подорожувальників (відео)

29.07.2021 21:30   -
Ковід знов змінив правила для подорожувальників

З 1 серпня Республіка Кіпр змінює правила подорожей для українців, які не пройшли імунізацію. Їм необхідно буде надати на кордоні негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус. Про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ Кіпру. Які ще країни змінили правила для українців, дізнавалися кореспонденти телевізійної групи “Харьковских известий”.

Якщо вам закортіло до Кіпру, майте на увазі, що пасажири, які не пройшли імунізацію від COVID-19, повинні мати негативний ПЛР-тест (за 72 години), а також після прильоту пройти повторний тест. До отримання результату тесту громадянам необхідно буде залишатися на самоізоляції. Це приблизно три години.

А от Іспанія спростила правила подорожей та внесла Україну до “зеленої зони”. Тепер українці можуть відвідувати цю країну без будь-яких обмежень.

Громадяни України можуть подорожувати до Іспанії без необхідності надання довідок про вакцинацію або негативних результатів тестування на наявність Covid-19 за умови завчасного заповнення формуляра санітарного контролю

Тільки от ті, хто приїздить до України, мають надавати документи про повну імунізацію, або довідку про першу дозу щеплення, або встановити додаток “Вдома”, сдати ПЛР-тест, тест на антигент та залишатися на самоізоляції. Якщо додаток “Вдома” встановити неможливо, то особа відправляється на обсервацію. Ці правила почнуть діяти через 7 днів з моменту публікації постанови Уряду.