Довічне отримав експравоохоронець з Харківщини, який працював на фсб (фото)

31.01.2024 12:06   -
Довічне ув’язнення отримав експравоохоронець з Харківщини, який працював на фсб

За матеріалами СБУ і ДБР довічне ув’язнення отримав експравоохоронець з Харківщини, який працював на фсб. Російського агента затримали у травні 2022 року. Про це повідомляє Iнфосiтi.

Контррозвідники СБУ затримали зрадника на блокпосту поблизу Харкова. Тоді з його автомобіля було вилучено 3 бойові гранати та мобільний телефон, який він використовував для комунікації з фсб.

Зрадником виявився колишній оперуповноважений місцевого підрозділу поліції, який на початку повномасштабного вторгнення росії перебував на посаді.

«Тоді його дистанційно завербував кадровий співробітник фсб по Бєлгородській області.


Для залучення посадовця до співпраці окупанти використали його брата з рф – ексспівробітника російського спецпідрозділу «омон».


Для збору розвідданих зрадник їздив на службовому автомобілі із спецталоном, що дозволяло йому уникати огляду на блокпостах та приховано фотографувати важливі об’єкти», – розповів речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Довічне ув’язнення отримав експравоохоронець з Харківщини, який працював на фсб

За даними слідства, зловмисник «зливав» агресору локації військової та критичної інфраструктури фронтової області. За отриманими координатами, загарбники здійснювали прицільні удари, із застосуванням далекобійної артилерії та бойової авіації.

Серед будівель, які сфотографував зрадник, були торгівельний центр у Харкові та обласне управління СБУ.

На підставі зібраних доказів, суд визнав російського агента винним за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану); ч. 1 ст. 263 (зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу).

Зловмиснику присудили довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Це перший вирок у Харківській області, в якому правоохоронця засуджено до довічного увʼязнення.

У судовому засіданні держзрадник свою вину не визнав та додав, що «він нічого не робив».

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ