Дії НКРЕКП ведуть газорозподільну галузь до банкрутства та вбивають надії на транзит газу — АГРУ

28.10.2019 16:20   -
Автор:
25 жовтня 2019 року на громадських слуханнях НКРЕКП було прийнято рішення про так зване поетапне «підвищення» тарифів на розподіл газу, яке насправді зменшить виручку операторів ГРМ на третину.
Таке рішення свідчить про зневагу членів НКРЕКП до проблем галузі, адже воно призведе до подальшого зростання збитків Операторів ГРМ. Лише впродовж опалювального періоду 2019-2020 рр. підприємства отримають 4,3 млрд грн збитків від такого «підняття» тарифу. Цей штучно створений дефіцит поглибить неплатежі між учасниками ринку газу та призведе до накопичення боргів тепер вже перед новоствореним Оператором ГТС, який є ключовою фігурою національного ринку, а також для транзиту газу в Європу.
Асоціація неодноразово протягом останніх років наголошувала на критичній ситуації, що склалась в галузі. В умовах, коли тарифи на розподіл не переглядались з 2016 року, так зване «підвищення» тарифів на 30%, озвучене головою НКРЕКП Оксаною Кривенко, є знущанням над галуззю, в якій працюють понад 50 тис. українців.