Де і як купити криптовалюту в Україні в 2023 році: 3 популярні способи

17.03.2023 16:15   -
Де і як купити криптовалюту в Україні в 2023 році: 3 популярні способи

Цифрові монети стали інноваційним проривом останнього десятиліття. З їхньою допомогою люди змогли повернути контроль над своїми активами, при цьому можна розраховуватись миттєво без залучення банків. З цих причин та багатьом іншим користувачі активно цікавляться, як купити криптовалюту в Україні. Використовувати криптоактив можна також і для інвестування. Саме тому покупкою цифрових грошей цікавляться платіжні гіганти. Придбати криптомонети сьогодні можна різними способами залежно від суми, швидкості операції та комісій.

Як купити криптовалюту в електронних обмінниках?

Цей метод можна віднести до простих і не потребує особливих знань користувача. Здійснити операцію можна в будь-який зручний для вас час, тому що подібні послуги працюють цілодобово. Послуги націлені як на купівлю крипт, так і на її продаж. Щоб здійснити обмін, можна використати карти українських банків. Розбираючись, як купити крипту в Україні в такому разі, знадобиться зробити низку простих дій:

  • Вибрати криптоактиви.
  • Ввести дані картки та цифрового гаманця.
  • Вказати правильну мережу для введення криптовалюти.

Відсутність гаманця – не проблема. Він автоматично надається вам на криптовалютній біржі під час створення облікового запису.

Де придбати криптовалюту: P2P-платформи

Це майданчики, де торгівля цифровими монетами відбувається безпосередньо між користувачами. Такий принцип називається “peer-to-peer” або P2P. Ви можете опублікувати на платформі оголошення про купівлю або продаж криптоактиву, вказавши при цьому вартість та обмеження суми обміну, способи переказів. Якщо ви бажаєте придбати крипту, можна вибрати вже чинне оголошення від продавця.

Як безпечно купити криптовалюту: крипто біржі

Криптовалютні біржі схожі на біржі цінних паперів чи звичайної валюти. Тут одні люди продають криптоактиви за одним курсом, а інші їх купують. Додатково майданчики надають можливість зберігання, обміну монет та виведення коштів на особисті гаманці. Сайт криптовалют передбачає проходження верифікації, отже від вас потрібні особисті дані (фотографія паспорта чи іншого посвідчення особи). Це робить роботу на біржах захищенішою, але позбавляє користувачів анонімності.

Придбати крипту можна шляхом створення заявки чи ордера. Він має містити інформацію про суму, яку хоче купити чи продати монети. Заявки від продавців та покупців потрапляють до книги ордерів, де автоматично визначається збіг за сумами. Коли система знаходить потрібні ордери, вони зникають із книжки ордерів і переходять у розряд закритих угод. Відповідно, покупець отримує криптовалюту, а продавець – гроші.

Криптобіржа реалізовує також часткове закриття ордерів за кілька угод. Це відбувається коли обсяг криптоактивів не збігається з потрібною сумою. Весь процес – автоматичний і не вимагає участі користувача.