У Харкові головні розпорядники бюджетних коштів готувалися до «другої закупівельної революції». ФОТО

28.10.2019 09:30   -
Автор:
У заході взяли участь представники головних розпорядників бюджетних коштів, підприємств, установ і організацій міста.
Учасники семінару розглянули зміни, впроваджені Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про публiчнi закупівлі» та інші законодавчі акти України щодо вдосконалення публічних закупівель».
Як зазначив заступник міського голови – директор Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв, нова редакція Закону зазнала значних змін майже в усіх аспектах закупівельного процесу.
«Не випадково її вже охрестили «другою закупівельною революцією». Передбачені новою редакцією Закону зміни стосуються всіх учасників закупівельного процесу і спрямовані на підвищення ефективності цих процесів», – зазначив віце-мер.
У ході семінару обговорювалися перспективи застосування Закону України «Про публiчні закупівлі» у новій редакції та були надані рекомендації щодо впровадження зміненого законодавства замовниками з метою недопущення порушень у цій сфері.
Як зазначили у профільному департаменті, проведений захід відповідає усталеній практиці, введеній міським головою Геннадієм Кернесом, щодо ефективності і прозорості закупівель.
Захід організовано Департаментом економіки та комунального майна.