У Харкові дітям пільгових категорій вручили портфелі

27.08.2019 16:05   -
Автор:
Захід відбувся у Харківському палаці дитячої та юнацької творчості. У ньому взяли участь заступник міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан, директор Департаменту служб у справах дітей Олександр Малько, представники районних адміністрацій.
Олександр Малько повідомив, що мета заходу – допомогти підготуватися до нового навчального року дітям, які опинилися в складних життєвих обставинах, виховуються у сім'ях опікунів, з малозабезпечених сімей тощо. Щорічно перед початком нового навчального року соціальні працівники обходять сім'ї і якщо бачать, що дитині нема в чому і ні з чим іти до школи, то міська влада надає допомогу.
Як зазначила Світлана Горбунова-Рубан, захід уже став традиційним. Подарунки отримали не тільки першокласники, а й старші діти.
«Школа – це стартовий майданчик. Чим краще ви вчитимитеся, тим легше вам потім буде йти по життю. Опікуни, вихователі, вчителі – вони роблять усе, щоб передати вам те, що самі знають і вміють. А ваше завдання – це прийняти, і тоді все у вас вийде», – сказала Світлана Горбунова-Рубан.
Також для дітей на сцені палацу відбувся концерт.
Захід пройшов під патронатом Харківського міського голови Геннадія Кернеса.