У центрах надання адміністративних послуг збільшилася кількість звернень у сфері бізнесу

08.08.2019 13:40   -
Автор:
Про це повідомила директор Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку Вікторія Китайгородська. За її словами, в 2018 році в ЦНАП надійшло 105 тис. звернень, а з початку цього року – близько 60 тис.
«Послуги у сфері реєстрації бізнесу в центрах надання адміністративних послуг ми почали надавати рівно два роки тому. Із загальної кількості звернень 75% склали звернення фізичних осіб-підприємців, 19% – юридичних осіб та 6% – формування виписок. Найбільша кількість звернень в сфері реєстрації бізнесу надходить до Регіонального центру послуг (30%) та в Центр надання адміністративних послуг на Гімназійній набережній (13%)», – повідомила директор департаменту.
Сьогодні у Центрі надання адміністративних послуг та його територіальних підрозділах видається 65 видів документів дозвільного характеру для здійснення підприємницької діяльності. Представники Управління державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Департаменту реєстрації постійно проводять консультації в сфері реєстрації бізнесу. З графіком консультацій можна ознайомитися на сайті Центру надання адміністративних послуг.
Крім того, в ЦНАП можна оформити комплексний пакет послуг «Швидкий старт», де фахівці допоможуть підібрати заявнику необхідні послуги з відкриття бізнесу.
«Послуга «Швидкий старт» включає консультацію щодо вибору діяльності, реєстрацію бізнесу, взаємодію з фіскальними органами, оформлення документів дозвільного характеру тощо. Так, відразу при реєстрації можна вибрати систему оподаткування, отримати необхідні дозвільні документи для здійснення підприємницької діяльності, отримати консультації з правових питань, з питань подання податкової звітності», – додала Вікторія Китайгородська.