В Музеї історії Каразінського університету до відкриття готують виставку міні-колекцій

16.09.2019 14:01   -
Автор:
Виставка оригінальних колекцій та зібрань представників університетської спільноти вдкриється у Музеї історії Каразінського університету 18 вересня о 13:30.
Серед експонатів – незвичне зібрання мундирних ґудзиків ХІХ – ХХ ст. Протягом багатьох років колекцію формував співробітник Музею археології університету Ігор Іськов, вишукуючи по всьому світу ці маленькі твори мистецтва. Є дуже старі екземпляри, з мундирів службовців Франції та Угорщини, а також ґудзики часів Другої світової війни.
На виставці «Звичайні хобі та незвичні колекції університетських людей» можна буде побачити і колекцію нагрудних знаків від засновника емблематики в Україні та заслуженого викладача університету Бориса Зайцева. Нагрудні значки в його колекції присвячені містам, літераторам та окремих промисловим об'єктам.
Незвичайною є і колекція олівців від професора університету Сергія Посохова. Гості побачать олівці із символами Римської імперії, а також багато предметів для письма, що належать університетам і бібліотекам з різних країн світу.
Деякі з представлених на виставці колекцій є проявом хобі вчених університету, інші – пов’язані з їхніми науковими зацікавленнями.
Загалом до уваги гостей будуть представлені наступні колекції та зібрання:
мундирні ґудзики XIX – першої половини ХХ ст.;
старовинні праски;
нагрудні знаки другої половини ХХ ст.;
винні етикетки середини ХХ ст.;
кишенькові календарі другої половини ХХ – початку ХХІ ст.
сувенірні олівці наукових та освітніх закладів світу;
макети будівель – шедеврів світової архітектури;
Виставка працюватиме в Музеї історії університету (2 поверх, Головний корпус університету, м. Свободи, 4) до початку листопада.