Бюджет – 2020. Сколько Украина направит на погашение государственного долга

16.09.2019 13:55   -
Автор:
Загальний обсяг державного боргу у 2020 році складе близько 440 мільярдів гривень. Ця інформація стала відома з проекту бюджету на наступний рік, поданим Кабміном. В порівняні з проектом минулого року, витрати з обслуговування держборгу залишаються на тому ж рівні, а на його погашення піде більше грошей – до 293 млд. Тож загальна сума платежів держборгу досягне відмітки у 440 мільярдів гривень. Мета такої боргової політики на наступний рік – забезпечити скорочення держборгу до валового внутрішнього продукту. А взагалі Україна востаннє планує державний бюджет на рік. Вже у 2021 році буде передбачно планування на три роки. 
 
Олексій Гончарук прем'єр-міністр України
 
Наступні кілька років Україна як держава повинна віддати величезну кількість грошей. Наша стратегія полягає в тому, щоб із кожним роком це навантаження було меншим. Тобто щороку ми повинні не нарощувати борги, а їх зменшувати. Це неможливо зробити за один рік. Нам потрібно спланувати це на якийсь середньостроковий або довгостроковий період.
 
Сам же державний бюджет на 2020 рік планують розглядати в Парламенті вже 20 вересня. Як зазначив спікер, до Верховної Ради проект вже надійшов.