В Украине будут следить за качеством коммунальных услуг?

16.09.2019 14:09   -
Автор:
Держнагляд за постачальниками комунальних послуг та їхньої якістю. Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ пропонує створити відповідну інспекцію, що проводитиме ревізію всіх галузей житлово-комунальних послуг, починаючі від тепло та водопостачання, закінчуючи поводженням з відходами та контролем за похованнями. Всі ці пропозиції профільне міністерство виклало в законопроекті. Крім того, відповідна ініціатива передбачає і контроль за тарифами, адже в умовах децентралізації органи місцевого самоврядування встановлюють їх самі.  
 
На сьогодні відсутній центральний орган виконавчої влади, який мав би здійснювати державний контроль (нагляд) у сфері житлово-комунального господарства. Разом з тим, до Мінрегіону надходять численні звернення громадян про незадовільну організацію органами місцевого самоврядування утримання об’єктів житлово-комунального господарства (житлових будинків, об’єктів соціальної інфраструктури тощо), а також неякісне надання житлово-комунальних послуг. 
 
Тож саме тому профільне міністерство і вирішило створити центральний органи виконавчої влади, що буде здійснювати державну політику з контролю через держапарат та територіальні структури. На відповідну інспекцію пропонують виділити близько 30 мільйонів гривень, з яких 26 мільйонів піде на зарплату для співробітників. Запропоновані видатки пропонують розглянути у проекті Державного бюджету України на 2020 рік.