Харків’ян запрошують на виставку культурної спадщини Греції

04.11.2019 14:01   -
Автор:
За словами організаторів, в експозиції представлені маловідомі в Україні елементи грецької культури, які внесені до Національного реєстру нематеріальної культурної спадщини Греції та Списку нематеріальної культурної спадщини людства (ЮНЕСКО). Це характерні для певних районів і населених місць Греції народні танці (транос, стіакос підіхтос, цаконійскій танець), музичні і театральні жанри (ребетіко, псалмоспів, театр тіней Карагіозис та ін.), господарська діяльність і ремесла (різьблення по мармуру на о. Тінос, технологія будівництва «всуху», мистецтво будівництва дерев'яних суден, виробництво оливкового мила, виноробство та ін.), народні свята та обряди (весілля у Фівах, фестиваль в Сіррако, цаконійская панахида в Воскіне, святкування Нового року) та ін.
Відвідувачі виставки зможуть здійснити віртуальну подорож від о. Корфу до о. Хіос та від Епіру до Криту, від візантійських традицій співу псалмів до народної творчості греків.
Нагадаємо, захід відбудеться в рамках XIX сезону Днів грецької культури в Харкові та 30-річчя створення громадської організації «Харківське міське товариство греків «Геліос». Виставка підготовлена ​​Одеською філією Грецького фонду культури.
Початок заходу – о 13:00.
Місце проведення: пл. Свободи, 4 (Центральна наукова бібліотека Університету ім. В.Н.Каразіна, 8-й поверх, виставкова зала).