В Кабмине хотят отменить справки о составе семьи и места проживания

04.11.2019 13:49   -
Автор:
Зробити адмінпослуги доступнішими. У Кабінеті міністрів хочуть аби українці не оббивали пороги різних інстанцій. У планах скоротити кількість документів. 
 
Мабуть, немає такої людини, яка б щороку не збирала десятки довідок, без яких не обходиться ні народження, ні похорон. Та нещодавно під час засідання Кабінету Міністрів України, було прийнято рішення, яке порадувало багатьох. Відтепер є можливість скасувати довідку  про склад сім’ї. Вона стане просто не потрібною. 
 
Функція формування політики в сфері адміністративних послуг переходить Міністерству цифрових трансформацій. Завдяки цьому рішенню вдасться змінити сам підхід в отриманні деяких послуг, які раніше “вимагали” безкінечні довідки. Зокрема, це стосується тих, за якими українці звертаються кожного року.
 
Незабаром планується скасувати так звану форму 13, тобто довідку про реєстрацію місця проживання громадянина. Щорічно за цією довідкою звертаються близько 20 мільйонів осіб. 
 
Спростити хочуть і процедуру, яку батьки проходили після народження дитини. Замість подачі 37 документів — зроблять єдину електронну форму. Анонсовано також запуск автоматичних послуг без залучення чиновника під назвою “кабінет забудовника”.