Харків’ян запрошують на фестиваль документального кіно

24.09.2019 11:45   -
Автор:
У програмі – 26 повнометражних і короткометражних картин, фільми-претенденти на премію «Оскар» від України і Швеції, учасники Берлінале, Одеського міжнародного кінофестивалю, фестиваль незалежного короткометражного кіно «Бардак».
У рамках фестивалю вперше відбудеться конкурс дитячого та підліткового відео на соціально значимі теми і воркшопи для школярів. Серед членів журі – документалісти Сергій Буковський та Віталій Манський, викладач Валентин Марченко, а серед наставників – генеральна продюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич, продюсер Анна Паленчук, німецький продюсер і режисер Фелікс Крігсхайм. Переможець конкурсу отримає у подарунок сучасний квадрокоптер.
Відкриє фестиваль показ дебютної кінострічки Нарімана Алієва «Додому» – претендента на премію «Оскар» від України. У липні фільм отримав Гран-прі на ювілейному, 10-му, Одеському міжнародному кінофестивалі. Режисер особисто представить фільм. В основній секції – фільми «Історія Зимового саду» Семена Мозгового, «Брати по зброї» Сергія Лисенка, «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» Надії Парфан, «Вірю. Чекаю. Молюся» Катерини Стрельченко та ін.
Організатори зазначили, що головна тема фестивалю – громадський активізм і незалежна журналістика. Тому 26 вересня у Харківському економічному університеті ім. Семена Кузнеця пройде конференція за участю волонтерів, громадських активістів, провідних журналістів Харківщини і військових кореспондентів. У рамках заходу покажуть три короткометражні роботи: «Колір фасаду – синій» Олексія Радинського, який отримав спеціальну нагороду журі на 48-му Київському міжнародному кінофестивалі «Молодість», «Миротворці. У горах Сванетії» Андрія Кіршина та «Без Статусу. Україна» Дмитра Тяжлова.
Також у програмі фестивалю – низка воркшопів і панельних дискусій. Виступлять експерти Українського культурного фонду, представники програми «Culture Bridges» від Британської ради в Україні та фонду «Відродження», які розкажуть про можливості фінансування проектів аудіовізуального і культурного секторів. Сценаристка і драматург Наталія Ворожбит проведе лекцію про створення кіносценарію, актриса Ірма Вітовська поділиться базовими секретами акторської майстерності – як вибудувати свій персонаж, що таке «етюдний метод» та інше.
За більш детальною програмою фестивалю можна ознайомитися тут.