Зустріч з ветеранами Ленінського та Жовтневого районів

15.11.2012 18:42   -
Автор:

Учасники бойових дій, діти війни, люди похилого віку. На зустріч із заступником мера прийшло більше півтисячі ветеранів Ленінського та Жовтневого районів міста. І в кожного є наболілі питання. Та найбільше тих, що стосуються медичного обслуговування та соціальної сфери. Наприклад, черги в поліклініках або в госпіталі для інвалідів війни.

Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення

-Что касается очереди в госпиталь.Госпиталь ведет плановую госпитализацию, там нет ургентной помощи, если у ветерана возникла необходимость сейчас сию минуту лечь в лечебное учреждение, пожалуйста, выходите на нас, мы решим в какое, кроме госпиталя, заведение лечь, проблемы этой просто быть не должно.

Під час зустрічі ветерани дізналися і про те, у зв'язку з чим в двадцять другій поліклініці не працює рентген-кабінет. Його модернізують, пояснила віце-мер, та до кінця року встановлять в ньому новий цифровий апарат на два робочих місця. Ті ж питання, які сьогодні були поставлені, говорить Світлана Горбунова-Рубан, та вони не стосуються медичної чи то соціальної сфери, будуть направлені до профільних департаментів. На них люди отримають відповіді протягом десяти днів. Це вже не перша зустріч керівництва міста з людьми похилого віку. Подібні спілкування відбулися минулого тижня в Червонозаводському та Дзержинському районах. І кожного разу чимало прохань вирішується, кажуть ветерани.

Микола Бєлєнков ветеран Великої Вітчизняної війни

-Это, конечно, приносит большую пользу, вот, люди могут высказать все свое наболевшее, кто по состоянию здоровья, кто, у кого-то допустим крыша течет, у кого-то лужа под ногами – пройти невозможно, все это берется во внимание.

Олександр Мироненко пенсіонер

-Конечно, решаются, на сто процентов они, конечно, не могут решится, но процентов на 70, это будем считать, что решится. Сейчас больше всего решаются хозяйственные вопросы. Там крыши, там асфальт, детские площадки, вот такие вопросы решаются.

Алла Богданова голова соціально-правової комісії міської ради ветеранів

-Да, они дают большую пользу. Вот эти трения, которые в наше время находятся между медицинскими работниками и ветеранами, они должны стереться, смягчить ту обстановку, которая есть и устранить те недостатки, которые мы старшее поколение подскажем нашим молодым медикам.

А коли є необхідність у проведенні таких зустрічей і є від них результат, підсумувала віце-мер, діалог з ветеранами буде тривати і надалі.

Олександра Суфіянова, Віктор Ноздрачов, Харьковские Известия.