В обласній прокуратурі провели день відкритих дверей для студентів юридичних університетів

15.11.2012 18:44   -
Автор:

Ігор Бескровний кореспондент

-Майбутні прокурори відвідають своє ймовірне місце роботи. Сьогодні в обласній прокуратурі для них влаштували день відкритих дверей.

Майбутні законовиконавці збираються в холі установи. Староста групи всіх записує, список звіряють з співробітниками прокуратури.

-Черных, Ладыщяк… А я Васильчука просто два раза записала. Угу.

В прокуратурі кажуть, двері відкривають, але про порядок не забувають.

Вікторія Дубовик співробітник прес-служби обласної прокуратури

-Нам нужно знать сколько человек вошло и сколько вышло. Т.е. день открытых дверей и мы с удовольствием принимаем студентов которые пришли и мы им очень рады.

Далі майбутні фахівці знайомляться з історією виникнення системи. Від першого харківського прокурора до наших днів. Лектор, він теж колишній співробітник караючого органу, розповідає про професійні якості у цій нелегкій роботі. Четвертокурсник Денис, говорить, що вони йому притаманні, як нікому. Трохи практики і все вийде, а яким у теорії має бути прокурор – він знає.

Денис Галушко студент четвертого курсу

-Он должен разбираться в своём деле, быть знатоком права, он должен быть уверенным, целеустремлённым, болеть за правду, быть трудолюбивым, ведь в прокуратуре очень много нужно работать.

Серед тих, хто в майбутньому буде розбиратися в гучних справах і студентка Ярина. Вона перша в своїй сімейної династії медпрацівників, вирішила вивчати закони. Розповідає, не одну ніч сиділа, щоб підкорити нелегку науку. Адже є мета.

Ярина Сидій студентка четвертого курсу

-Не знаю, чи моє це покликання, мені здається що так, але чи вийде в мене все як має бути. Це важко звичайно, але якщо людина хоче, то він цього досягне. Звичайно якщо дуже хотіти.

Бажання – то добре, та для великих досягнень, пояснюють студентам у прокуратурі, необхідно пройти і своєрідні кар'єрні сходи.

Віталій Скрипник начальник відділу по роботі з кадрами обласної прокуратури

-После того как к нам поступают на работу это на условиях срочного договора, это в течении года, заключается договор на посаду "стажист". Он выполняет определённый план стажировки, после того как он выполнил он идёт на аттестацию, если атестационная комиссия прокуратуры области решила, что человек достоен, его аттестовывают и назначают на должность прокурора.

На даний момент в обласній прокуратурі працює 30 відсотків молодого складу, всі інші, як-то кажуть – " золотий фонд". Який пропрацював тут не один десяток років. І який радий ділитися своїм досвідом з послідовниками. І такі дні відкритих дверей тому сприяють.

Ігор Бескровний, Ярослав кононенко Харьковские Известия