Встреча и обсуждение

22.08.2012 12:35   -
Автор:

Головний лікар третього пологового будинку Людмила Зуб у медицині тридцять дев’ять років, тридцять три обіймає посаду завідувача цього медзакладу. Професію акушера обрала свідомо. Розповідає, це така вдячність лікарям, які врятували життя її дитини в цьому ж пологовому будинку. Порашувати скільки дітей пройшло через її руки, вже і не може, та деякі пологи пам’ятатиме, каже, все життя.

Людмила Зуб, головний лікар пологового будинку № 3:

– Женщина рожала 15-ый раз. Она родила девочку весом 6700. Все роды, которые были до этого она рожала сама, а эти роды с помощью кесарева сечения, которое делали в родильном доме. Я приехала среди ночи и не могла понять, ну почему она на 15 раз сама родить не может, а это оказался гигантский плод.

Подякувати медперсоналу пологового будинку та жіночої консультації за їхню працю, напередодні дня міста прийшла народна обраниця Ірина Бережна. Парламентар наголосила, що буде на законодавчому рівні домогатися підвищення заробітної плати лікарям, щоб повернути престиж цієї професії. Турбується Ірина Бережна і про породіль. А саме про прирівнювання виплат на дітей до трьох років до прожиткового мінімуму.

Ірина Бережна, народний депутат України:

– Мною написано обращение на Кабинет Министров по этому поводу и ответ, который я получила достаточно обнадёживает, потому что как мне ответил премьер-министр создана рабочая группа, она системно изучает этот вопрос и пытается найти на законодательном уровне выход для решения.

Намагалися знайти рішення існуючих проблем і в 27 міській лікарні. Там Ірина Бережна теж провела зустріч з медичним персоналом.

Ігор Бескровний, Ігор Луханін. «Харьковские Известия».